اخبار و اطلاعیه ها

کلیه اخبار و اطلاعیه های مشاوران املاک در این صفحه اطلاع رسانی می گردد.

(لازم به ذکر است این اخبار هر ماه پس از به روز رسانی مجدداً بارگذاری می گردد – تاریخ به روز رسانی ۱۴۰۳/۰۶/۲۴)

مورد اول- مشاوران املاک می بایست پس از تحریر قرارداد و امضای طرفین قرارداد نسبت به اخذ کد رهگیری اقدام نموده و فی المجلس قرارداد مذکور به طرفین ارائه و رسید آن را دریافت نمایند.

مورد دوم – ✍ یکی از مهم ترین وظایف مشاور املاک، احراز هویت و صلاحیت طرفین قرارداد می باشد که در نخستین بند قراردادها، باید طرفین معامله را به‌صورت دقیق مشخص نماید. شاید این‌طور به نظر برسد که بررسی اطلاعات با شناسنامه و کد ملی کافی خواهد بود اما واقعیت این است که یکی از مهم‌ترین وظایف مشاور املاک، اطمینان از صحت و احراز هویت طرفین است تا از کلاه‌برداری و سایر جرائم علیه اموال جلوگیری شود. از طرفی بنا بر قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، محجورین یا افراد ممنوع المعامله نباید به‌عنوان طرف قرارداد ذکر شوند و بررسی این مورد نیز از وظایف مشاور املاک است. بعد از احراز هویت طرفین معامله، قرارداد تنظیم می‌شود.

مورد سوم – 🔴🔴 نکته مهم 🔴🔴 کلیه مشاوران املاک می بایست نسبت به ثبت و معرفی کلیه پرسنل و مباشر خود در دفاتر املاک اقدام نمایند.در غیر این صورت افرادی که در دفاتر املاک اقدام به خرید و فروش و یا معرفی املاک به غیر می نمایند، مسئولیتشان به عهده متصدی املاک بوده و می بایست نسبت به اعمال آنها در دفاتر املاک پاسخگو باشند.

مورد چهارم – 🔴 توجه 🔴 🔴 توجه 🔴 کلیه مشاوران املاکی که در پرونده خود مدرک پروانه تخصصی را ندارند و با تعهد نامه اقدام به اخذ جواز نموده اند، موظف هستن تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۱ نسبت به اخذ پروانه تخصصی اقدام نمایند، در غیر این صورت مسئولیت و عواقب ناشی از عدم ارائه مدرک به عهده واحد صنفی می باشد.

مورد پنجم –  ✅ کلیه مشاوران املاک موظف هستن با ورود به سایت زیر، اقدام به اخذ کد QR CODE (چاپ بارکد) نموده و پرینت آن را در واحد صنفی خود و در دید عموم قرار دهند. https://iranianasnaf.ir/forms/public/nationalcodeinquiry/default.aspx

مورد ششم – 🔴 توجه 🔴 🔴 توجه 🔴 اتحادیه املاک جهت رفاه حال مشاوران املاک عزیز در شهر اراک تفاهم نامه های زیر را منعقد نموده است :
۱ – امضای قرارداد و تفاهم نامه با کافه رستوران حس خوب جهت ارائه خدمات با تخفیف ویژه برای واحد های صنفی مشاوران املاک.
۲ – امضای قرارداد و تفاهم نامه با کلینیک دندانپزشکی جهت ارائه خدمات با تخفیف ویژه برای واحد های صنفی مشاوران املاک.
۳ – امضای قرارداد و تفاهم نامه با پوشاک وزیری (اختصاصی برای آقایان و بانوان) جهت ارائه خدمات با تخفیف ویژه برای واحد های صنفی مشاوران املاک.
مورد هفتم – ✅ مشاوران املاک محترم توجه فرمایند، پیرو نامه های ارسال شده به این اتحادیه، لطفا موارد ذیل را رعایت فرمائید:
۱ – خرید و فروش اراضی ملی ممنوع می باشد (بنیاد مسکن و مسکن مهر)
۲ – تغییر کاربری های غیر مجاز ممنوع می باشد
۳ – قطعه بندی اراضی کشاورزی و باغی ممنوع می باشد.
۴ – خرد کردن و اضمحلال اراضی کشاورزی و باغی ممنوع می باشد.
مورد هشتم –  ✏ در قراردادهای تحریر شده توسط مشاوران املاک، معیار محاسبه کمیسیون نرخ نامه موجود در سایت www.arakamlak.com می باشد. ✅ لازم به ذکر است به اطلاع همکاران عزیز برسانیم، این اتحادیه هیچ گونه نرم افزاری جهت نحوه محاسبه کمیسیون ارائه نداده و صرفاً کمیسیون های مشاوران املاک می بایست مستند به نرخ نامه اتحادیه محاسبه گردد.

مورد نُهم –  🔴 مهم 🔴 همکاران مشاور املاک عزیز توجه فرمایید: ✅ بنابر مستندات و نامه نگاری ارگان های ذی ربط، هرگونه خرید و یا فروش امتیاز مسکن ملی در دفاتر املاک ممنوع بوده و هیچ یک از عزیزان همکار مجاز به انجام دادن این مورد نخواهند بود. ⭕ لازم به ذکر است هرگونه فعالیت در رسانه های مجازی و تبلیغات اینگونه آگهی ها، برخورد جدی با فرد متخلف صورت میپذیرد.

مورد دهم –  👈 مشاوران املاکی که واحدهای اجاره ای به صورت روزانه – ساعتی و موقت اجاره می دهند، مشمول تخلفات صنفی شده و این موضوع از طریق اماکن، تعزیرات و سایر مقامات قضایی پیگیری می گردد.

مورد یازدهم –  ✅ قابل توجه کلیه همکاران محترم باسلام. با توجه به دستور استانداری محترم مرکزی، اداره اماکن و سایر ارگان های ذی ربط، واگذاری اماکن استیجاری به اتباع غیر مجاز افغانستانی (اتباع بیگانه) ممنوع میباشد. ⛔ در صورت عدم رعایت مقررات توسط همکاران محترم با متخلفین برخورد جدی صورت خواهد پذیرفت.

مورد دوازدهم – مشاران املاک محترم می بایست هنگام انعقاد قرارداد از کلیه اسناد و مدارک ملک مورد معامله اطلاع داشته و هرگونه تغییر کاربری را لحاظ کرده و از تحریر قراردادهایی که کاربری آن ها مشخص و با اصول مدارک و مستندات همراه نمی شود خودداری فرمایند.

مورد سیزدهم – کلیه مباشرین و در خواست کننده های پروانه پیش نیاز (آموزش مشاوران املاک) می توانند در اسرع وقت به اتحادیه مراجعه نموده و پس از گذراندن دوره های مربوطه نسبت به حضور در دفاتر املاک اقدام نمایند.

مورد چهاردهم- با توجه به بازدید های دوره ای از تیم های بازرسی ادارات مربوطه، واحد های صنفی که جا به جایی کد پستی داشته و یا اعتبار پروانه کسب آن ها به اتمام رسیده است، ظرف مدت یک هفته با مراجعه به اتحادیه نسبت به تمدید پروانه خود اقدام نمایند.

مورد پانزدهم –  بدینوسیله به استحضار کلیه همکاران و اعضای محترم گروه می رساند، این اتحادیه صرفا کلاس های مرتبط با آموزش مشاوران املاک را در اتاق اصناف اراک برگزار می نماید و هیچگونه فعالیتی خارج از این موضوع ندارد. و هرگونه کلاس و ارائه مدرک خارج از این موضوع، برای اتحادیه مشاوران املاک فاقد ارزش می باشد.

مورد شانزدهم – کلیه قراردادهای موجود و تحریر شده در دفاتر املاک جزو مدارک شخصی و محرمانه بوده و از ارائه دادن هرگونه اطلاعات شخصی در قرارداد به افراد بدون سمت و یا بدون دستور کتبی از مراجع قضایی خودداری نمایید.

مورد هفدهم –مجتمع های تجاری – شرکت ها و امثال آن ها جهت حفظ و برقراری امنیت محیط کاری خودشان، بهتر است از موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی برای تأمین امنیت این مراکز استفاده نمایند.

مورد هجدهم – خدمت کلیه همکاران محترم مکرراً عرض می گردد کلیه واحد های صنفی مشاوران املاک ملزم به نصب دوربین مداربسته در واحد صنفی خود می باشند، در صورت بروز هرگونه اتفاقی، مسئولیت عدم نصب دوربین بر عهده متصدی مشاور املاک می باشد.

مورد نوزدهم – خدمت کلیه مشاوران املاک به عرض می رساند : با توجه به گسترش استفاده از فضای مجازی در نوع تبلیغات و بازاریابی خود، رعایت اصول و قوانین اسلامی الزامیست.درصورت مشاهده هرگونه مغایرت با قوانین مربوطه شخص متصدی مشاور املاک مسئول این امر می باشد.

مورد بیستم – همکاران عزیز توجه فرمائید : با توجه به قوانین و مقررات موجود، کلیه وجوه واریزی به حساب های بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاه های الکترونیکی پرداخت، دستگاه های کارتخوان، کارت به کارت، ساتنا، پایا و … به عنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیات قرار می گیرد. مودیان مالیاتی توجه داشته باشند به گونه ای اقدام نمایند که صرفا مبالغ ناشی از فعالیت های اقتصادی و تجاری به حساب های مذکور واریز شود. بدیهی است حساب های بانکی غیرتجاری نیز به صورت مستمر پایش شده و چنانچه مبالغی بابت فعالیت های تجاری به آن واریز شود و در اظهارنامه های مالیاتی ابراز نشود درآمد کتمان شده تلقی و مشمول مالیات و جرائم متعلقه خواهد شد.

مورد بیست و یکم : اوراق مالیاتی مودیانی که مشمول خدمات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی می باشند در حساب کاربری آنان بارگذاری شده و طی ده روزه سه پیامک از سوی سازمان امور مالیاتی برای ایشان ارسال و روز یازدهم پس از تاریخ بارگذاری اوراق در حساب کاربری مودی یا تاریخ رویت برگه توسط مودی هر کدام که مقدم باشد به عنوان تاریخ ابلاغ به شخص مودی محسوب و در اوراق مالیاتی منعکس می گردد.

همکاران مشاور املاک عزیز توجه فرمایید با توجه به نامه واصله از وزارت راه و شهرسازی نکات ذیل خدمت حضورتان اعلام می گردد :

مورد بیست و دوم: طبق ماده ۶۵ ق ن ص پروانه کسب واحد صنفی و پروانه مباشرت آن باید در معرض دید مشتریان نصب گردد.

مورد بیست و سوم: بنگاه معاملات املاک ملزم به دریافت نرخ نامه هوشمند از اتحادیه میباشد و باید ترخنامه کاغذی و هوشمند را در معرض دید عموم قرار بدهد.

مورد بیست و چهارم: بنگاه معاملات املاک موظف است قراردادها را در سامانه با شناسه صنفی خود منعقد کند اگر چنانچه مشاهده شود با کد ملی طرفین اجاره نامه منعقد و مهر بنگاه معاملات املاک خود با سایرین را در آن درج نموده تخلف است و با متخلف برخورد قانونی خواهد شد.

مورد بیست و پنجم: طبق ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن صدور کد رهگیری رایگان و الزامی است و عدم صدور أن مصداق قرار مالیاتی تلقی شده و افراد به سازمان امور مالیاتی معرفی میشوند و اگر بنگاه املاک کد رهگیری صادر نکند طبق بند (۳) تبصره (۹) ماده (۵) قانون ساماندهی بازار زمین مسکن اجاره بهاء ، اعمال قانون می شود.

مورد بیست و ششم: دریافت کمیسونها طبق آخرین تعرفه مصوب هر اتحادیه باید انجام شود و عدم رعایت آن مشمول جریمه تعزیراتی می باشد.

که در ماده (۱۴) قانون ساماندهی بازار زمین مسکن اجاره بهاء جریمه ده برابری پلمب و نصب بنر در نظر گرفته شده است.

مورد بیست و هفتم: طبق ماده ۶۶ ق ن ص صدور صورتحساب در ازای کمیسیون مصوب دریافتی الزامی است و عدم صدور صورت حساب شامل جریمه تعزیراتی می شود.

مورد بیست و هشتم: جهت ممهور نمودن قرارداد باید از مهری که مورد تأیید اتحادیه است استفاده گردد که در آن نام بنگاه معاملات املاک ، آدرس مندرج در پروانه کسب و شماره تلفن حک شده باشد. اگر هر کدام از این موارد در مهر نباشد تخلف محسوب میشود.

مورد بیست و نهم: فعال بودن دوربینهای مدار بسته در واحد صنفی الزامی است.

مورد سی ام: درج مهر متحد الشکل و امضای صاحب پروانه و مباشر که مورد تأیید اتحادیه است در پشت پروانه کسب الزامی است.

مورد سی و یکم:  داشتن شناسه یکتا توسط بنگاه معاملات املاک الزامی است.

مورد سی و دوم: رویت اصل اسناد، مدارک مالکیت، احراز هویت متعاملین قرارداد و گرفتن کپی آنها جهت الصاق به قرارداد منعقد شده الزامی است.

مورد سی و سوم: تنظیم قرارداد صوری تحت هر شرایط جهت تعویض پلاک، اخذ تسهیلات بانکی، ثبت نام مدارس و غیره ممنوع می باشد و مصداق اخلال در شبکه توزیع است و متخلف به پلیس امنیت اقتصادی معرفی می شود.

مورد سی و چهارم:–  استفاده از دستگاه کارت خوان متصل به حساب الزامی و عدم استفاده از آن مصداق فرار مالیاتی است.

مورد سی و پنجم: اخذ بیعانه از طرفین توسط بنگاه معاملات املاک ممنوع است.

مورد سی و ششم: بنگاه معاملات املاک موظف است تصویر اسناد و مدارکی که در قرارداد به آن استناد شده و به امضای طرفین قرارداد رسیده را تا ۵ سال در واحد صنفی خویش نگهداری نماید و بایگانی اسناد و مدارک خارج از واحد صنفی ممنوع است .

مورد سی و هفتم: هرگونه نقل و انتقال املاک که در رهن بانک یا به عنوان وثیقه در مراجع قضایی با شبه قضایی توقیف باشد ممنوع است.

تبصره: در صورت اخذ مجوز از بانک مربوطه با رفع بازداشت سند نقل و انتقال بلامانع است.

مورد سی و هشتم: بنگاه معاملات املاک حق ندارد پس از امضای قرارداد بنا به درخواست متعاملین امضای زیر قرار داد را پاره نماید و باید صرفاً با تنظیم صورتجلسه ای که به امضای متعاملین رسیده نسبت به ابطال قرار داد اقاله اقدام نماید.

مورد سی و نهم: دریافت پروانه کسب منوط به داشتن پروانه تخصصی از اداره ثبت اسناد املاک کشور میباشد لذا واحد های صنفی که پروانه کسب بدون پروانه تخصصی گرفته اند در اولین فرصت نسبت به اخذ پروانه تخصصی اقدام نمایند.

مورد چهلم: بنگاه معاملات املاک در صورتی که با کد ملی افراد قرارداد ثبت کند حق دریافت کمیسیون ندارد و در صورت دریافت جریمه می شوند. و فقط هنگامی که با شناسه صنفی خودشان قرارداد را ثبت کنند مجاز به دریافت هزینه طبق تعرفه می باشند.

مورد چهل و یکم: طبق تبصره (۱۱) ماده (۵۳) قانون مالیاتهای مستقیم در تهران تا مجموع ۱۵۰ متر مربع زیر بنای مقید و در سایر نقاط تا مجموع ۲۰۰ متر مربع زیر بنای مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک معاف هستند.

مورد چهل و دوم: طبق بند (۲) تبصره (۹) ماده (۵) قانون ساماندهی بازار ،زمین مسکن اجاره بها موجران املاک مسکونی مکلفند قرارداد اجاره را در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور یا سامانه الکترونیک ثبت اسناد با رعایت قوانین و مقررات مربوط ثبت کنند و در صورت عدم ثبت قرارداد مشمول معافیتهای مالیاتی ذکر شده قرار نمی گیرند.

مورد چهل و سوم: طبق بند (۳) تبصره (۹) ماده (۵) قانون ساماندهی بازار زمین مسکن اجاره بهاء بنگاه معاملات املاک مکلفند قراردادها را در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور یا سامانه الکترونیک ثبت اسناد با رعایت قوانین و مقررات مربوط ثبت کنند. و در صورتی که ثبت نکنند علاوه بر کتمان مالیاتی و جرایم متعلق به آن مشمول جریمه طبق ماده ۶۱ ق ن ص می شوند و در مرتبه دوم تخلف مجوز مشاور املاک متخلف باطل می گردد.

مورد چهل و چهارم: طبق ماده (۱۴) قانون ساماندهی بازار ،زمین مسکن اجاره بهاء اگر بنگاه معاملات املاک تخلفات موضوع ماده (۱۷) ق ن ص را مرتکب بشوند علاوه بر جریمه ده برابری نسبت به صدور دستور توقف فعالیت صنفی و نصب تابلو با درج نوع تخلفات به مدت یک ماه اقدام می شود. ۲۴-  معاملات باید با استفاده از پول رایج کشور و از طریق شبکه بانکی صورت بگیرد معامله از طریق دلار سکه و غیره ممنوع است و میتواند یکی از مصادیق پولشویی باشد.

Check Also

حسن امیدی رئیس اتحادیه مشاوران املاک اراک شد.

انتخابات اتحادیه صنف مشاورین املاک اراک در خردادماه برگزار و حسن امیدی به مدت ۴ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =